Izvor: B92, 22.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković gradonačelnik Ljubljane

Ljubljana -- Nezavisni kandidat za gradonačelnika Ljubljane Zoran Janković pobedio je na lokalnim izborima osvojivši više od 67 odsto glasova

Kako je pokazalo ispitivanje javnog mnjenja koje je za POP televiziju sprovela firma Mediana, Janković je u prvom krugu pobedio glavnog konkurenta, kandidata Zbora za republiku vladajuće Slovenske demokratske stranke Franca Arhara, koji je dobio 16,2 odsto glasova.

Već u prvim minutama posle zatvaranja birališta u 19.00, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slovenačka državna televizija prenela je slavljeničku atmosferu u izbornom štabu Jankovića, koji važi za jednog od najbogatijih ljudi i Sloveniji.

Bivši direktor Merkatora naglasio je da je program koji je ponudio u predizbornoj kampanji bio najbolji i da ga sada treba ostvariti.

Jankovićeva lista za opštinsko veće dobila je najviše, 50 odsto glasova, ali to neće biti dovoljno da on samostalno formira opštinsko veće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.