Izvor: RTS, 09.Avg.2020, 12:10

Jako nevreme pogodilo Eviju, među žrtvama i osmomesečna beba

Dve starije osobe i osmomesečna beba nastradale su u velikim poplavama koje su sinoć pogodile grčko ostrvo Eviju.
Jaka kiša spustila se sinoć na regione Psakna, Politika i Lefkandi, pa su zbog poplava mnogi ljudi ostali zarobljeni u domovima, piše Katimerini.

Nivo vode u pojedinim kućama bio je i iznad metar i po, a spasilačke službe primile su više od 150 poziva. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Pojedini meštani su se, kako bi izbegli vodu, peli i na drvo masline. 
Voda je u kući u mestu Politika zarobila dve starije osobe, 85 i 86 godina, koji su nakon potrage pronađeni bez svesti.
Osmomesečna beba bila je sa svojom porodicom u prizemlju stana koji je poplavljen. Hitne službe prevezle su je u bolnicu, gde lekari nisu uspeli da se izbore za njen život. 

Kiša je prestala da pada, voda se polako povlači, pa je počelo raščišćavanje puteva. 
Intervenisali su i kranovi kako bi uklonili vozila.
Nevreme se, međutim, premestilo ka regiji Boruci, gde je takođe pala velika količina kiše.
Pristup mestu je otežan, a vlasti razmatraju slanje helikoptera kako bi evakuisali ljude koji su se popeli na krovove kako bi izbegli poplavu. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Petoro mrtvih u oluji na grčkom ostrvu Eviji

Izvor: Beta, 09.Avg.2020

U bujicama zbog neubičajeno jakog olujnog nevremena koje je prošle noći pogodilo grčko ostrvo Eviju, pet osoba je poginulo, a dve su nestale, objavila je Služba za civilnu zaštitu.Nikos Hardalijas, državni sekretar za civilnu zaštitu je posetio planinsko selo mesto Politika na Eviji, najteže...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.