Jadranka Kosor smenila četvoro ministara

Izvor: S media, 27.Dec.2010, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jadranka Kosor smenila četvoro ministara

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor objavila je danas imena četvoro novih ministara koji će ući u rekonstruisanu vladu.

Iz Vlade Hrvatske odlaze ministri finansija Ivan Šuker, kulture Božo Biškupić, gradjevinarstva i zaštite okoline Marina Matulović Dropulić, kao i odbrane Branko Vukelić, objavila je Kosor na vanrednoj konferenciji za novinare u Zagrebu.

Nova ministarka finansija biće Martina Dalić, ministar za kulturu Jasen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Mesić, ministar gradjevinarstva Branko Bačić, a odbrane Davor Božinović.

Kosorova rekonstruiše Vladu

Uvodi se i funkcija potpredsednika za investicije, a na to mesto će doći Domagoj Milošević iz Hrvatskog udruženja poslodavaca.

Potpredsednik Vlade postaje i ministar spoljnih poslova Gordan Jandroković, a potpredsednik za privredu umesto Šukera biće ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Kosor je objasnila da je cilj rekontrukcije, izmedju ostalog, izlazak iz ekonomske krize i završetak pristupnih pregovora s EU.

Premijerka je rekla da će danas poslati pismo Saboru u kojem će za sredu tražiti sazivanje sednice.

O rekonstrukciji Vlade u javnosti se govori već neko vreme, a smenjeni ministri su upravo oni o kojima se i pisalo da će napustiti kabinet Jadranke Kosor, koja je na čelo vlade došla nakon iznenadne ostavke bivšeg premijera Ive Sanadera sredinom prošle godine.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.