Izgradnja hrama SPC u Mariboru

Izvor: S media, 10.Dec.2009, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja hrama SPC u Mariboru

Gradonačelnik Maribora i predstavnici Srpske pravoslavne crkve potpisali su ugovor o izgradnji nove pravoslavne crkve Svetih apostola Ćirila i Metodija u tom gradu, saopštila je uprava tog grada na severu Slovenije.

Ugovor, potpisan u Mariboru u utorak, odnosi se na kupovinu zemljišta za gradnju crkve.

Dokument su potpisali gradonačelnik grada Maribora Franc Kangler, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan i paroh mariborski Savo Kosojević.

Mitropolit >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Jovan ocenio je da je da je to istorijski čin za vernike Srpske pravoslavne crkve u Mariboru.

„U našoj poeziji se govori o vremenu koje gradi i vremenu koje razgrađuje. Ja mislim da je danas gospodin gradonačelnik upisao jednu važnu stranicu u istoriji Maribora i naše crkve i to zlatnim slovima. Crkva će vršiti svoju jevanđeljsku misiju mira i dobre volje među ljudima”, rekao je mitropolit Jovan.

Crkva apostola Ćirila i Metodija je srušena u Drugom svetskom ratu 1941. godine.

Mariborska parohija je ustanovljena 1928. godine i trenutno ima oko 8.000 vernika.

Gradonačelnik Maribora Franc Kangler prošle nedelje je bio u poseti Beogradu i zauzeo se za unapređenje privrednih, kulturnih, ali i turističkih veza Beograda i Maribora.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.