Izetbegović traži proveru tvrdnji o Armiji BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović traži proveru tvrdnji o Armiji BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da treba proveriti tvrdnje Haškog suda iznete u presudi prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, da su Bošnjaci granatirali svoj narod i međunarodne institucije.

Izetbegović je novinarima u Sarajevu rekao da nije pročitao celu presudu Karadžiću i da ne zna na čemu se zasnivaju tvrdnje Sudskog veća u Hagu.

"To su stare tvrdnje i, ukoliko je Sud našao za shodno da ih potvrdi, treba videti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na bazi čega je to uradio", rekao je Izetbegović.

Sudsko veće Haškog tribunala zaključilo je da je bivša Armija BiH gađala ciljeve UN i teritorije pod svojom kontrolom kako bi privukla pažnju međunarodne zajednice.

To je tokom izricanja presude Karadžiću, koji je osuđen na 40 godina zatvora, rekao predsedavajući sudija O-Gon Kvon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.