Izetbegović podržao žalbu na presudu Karadžiću

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jul.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović podržao žalbu na presudu Karadžiću

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pozdravio je najavu glavnog haškog tužioca Serža Bramerca da će uložiti žalbu na presudu Haškog tribunala o oslobađanju bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića optužbi za genocid izvan Srebrenice.

Izetbegović je u pismu Bramercu pozdravio njegovu odluku i dodao da ga je "odluka Pretresnog veća pod predsedavanjem sudije O Gon Kvona duboko razočarala". On je podsetio da je Pretresno veće O Gon Kvona nedavno donelo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << presudu prema kojoj "nema dovoljno dokaza da su srpske snage pod vođstvom Radovana Karadžića izvršile genocid u opštinama Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica i Zvornik".

Izetbegović je dodao i da je "u međupresudi protiv Slobodana Miloševića sudsko veće, na čelu sa sudijom Mejem, tvrdilo da je Tužilaštvo Miloševiću u saradnji sa Karadžićem i bosansko-srpskim rukovodstvom dokazalo odgovornost za genocid u opštinama BiH.

"Sada se međupresudom u slučaju Karadžića tvrdi da Tužilaštvo nije dokazalo genocid u opštinama BiH i Karadžić se oslobađa odgovornosti", dodaje Izetbegović.

Tužilac Bramerc najavom žalbe, kako je ocenio Izetbegović, "sasvim jasno iskazuje istinsku želju za zadovoljenjem pravde, kao i otkrivanjem pravne istine o dešavanjima u vremenu u kojem je Radovan Karadžić bio lider i vrhovni komandant zločinačkih i paravojnih formacija, koje su na teritoriji pod svojom kontrolom izvršile brutalno etničko čišćenje i u potpunosti uklonile bošnjačko i hrvatsko stanovništvo".

Izetbegović je takođe ponudio Bramercu "apsolutnu podršku u obezbeđivanju potrebne argumentacije i pomoći kako bi uspeo da dokaže svih 11 tačaka optužnice protiv Radovana Karadžića, uključujući genocid".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izetbegović podržao najavljenu žalbu Bramerca

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jul.2012

SARAJEVO, 5. jula 2012. (Beta) - Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pozdravio je u četvrtak najavu glavnog haškog tužioca Serža Bramerca da će uložiti žalbu na presudu Haškog tribunala o oslobadjanju bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića optužbi za genocid izvan Srebrenice......

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.