Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2020, 19:59

Izetbegović: SDA i dalje traži smenu predsednika VSTS-a MIlana Tegeltije

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da ta stranka ni na koji način nije ugrozila poziciju glavne tužiteljke BiH Gordane Tadić svojim istupima u javnosti, kojima su oštro kritikovali hapšenje premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Izetbegović je novinarima u Sarajevu rekao da SDA smatra da se predsednik Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) Milan Tegeltija odmah trebao povući sa te pozicije, zbog afere "Poktkivanje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Radi se o objavljenom snimku u kome se Tegeltija dovodi u vezu sa primanjem mita i namerom da utiče na određene sudske procese.

"Imali smo te snimke, nedvosmisleno je šta se tu desilo i Milan Tegeltija je trebao odmah da se povuče sa te pozicije" kazao je je Izetbegović.

U Sarajevu se danas održava sednica Predsedništva SDA nakon što je Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB), podneo ostavku na tu funkciju, ističući da njegova stranka više ne želi da bude u vladajućoj koaliciji na državnom nivou.

On je dodao da SDA, HDZ BiH i SNSD "imaju dovoljno ruku za usvajanje odluka", kao i da nema prepreka da SDA predloži svog ministra bezbednosti.

Prema pisanju sarajevskih medija, očekuje se da SDA donese jasne zaključke u vezi sa formiranjem Vlade Federacije BiH, što je jedan od stavova zemalja članica Saveta za primenu mira u BiH.

Očekuje se da će biti govora i o aferi "Respiratori" u kojoj je uhapšen premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji prisustvuje ovoj sednici.

Novalić je pušten na slobodu uz mere zabrane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izetbegović PROZVAO Tužilaštvo BiH i VSTS

Izvor: Blic, 04.Jun.2020

Tužilaštvo BiH i Visoki sudski i tužilački savet BiH su pristrasni i pod političkim uticajem, ne sude i ne odnose se jednako prema svim predstavnicima svih naroda u vlasti. Nezamislivo je da premijeru Republike Srpske urade ono što su uradili Fadilu Novaliću, rekao je danas Bakir Izetbegović,...

Nastavak na Blic...

OŠTAR ODGOVOR IZETBEGOVIĆU Tegeltija: SDA ne može kontrolisati pravosudni sistem BiH

Izvor: Blic, 05.Jun.2020, 16:34

Niti jedna politička partija, uključujući Stranku demokratske akcije (SDA), nije ovlaštena pokretati bilo kakve inicijative za smenu predsednika Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH (VSTS) ili bilo kojeg drugog nosioca pravosudne funkcije, rekao je predsednik VSTS Milan Tegeltija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.