Izetbegović: Nemam ništa sa napadom na Vučića, ne bih sebi pucao u nogu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Nemam ništa sa napadom na Vučića, ne bih sebi pucao u nogu

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović tvrdi da nije tačno da njemu bliski ljudi stoje iza napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

- Ne daj Bože. Ja sam rekao da sam posramljen onim što se desilo premijeru Vučiću - rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

Izetbegović, koji je i lider SDA, kaže da je u Vučiću video nadu da se poprave odnosi na Balkanu, odnosi između BiH, Srbije, Bošnjaka i Srba.

- Još imam >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tu nadu. Nikada ne bih što kažu “pucao sam sebi u nogu” i ne daj Bože da bih nešto tako uradio. Izuzetno sam zainteresovan za normalizaciju, saradnju, a Vučić može odigrati izuzetno važnu ulogu. Tako nešto ne bih uradio nikome, pogotovu ne njemu - rekao je Izetbegović.

On je ponovio da je, posle napada u Potočarima, telefonom pokušao da razgovara i da je slao poruke srpskom premijeru, ali da mu se Vučić nije javljao.

- Postoji sa njegove strana izvesna ljutnja, ali videćemo - rekao je bošnjački član Preddsedništva BiH.

Izetbegović tvrdi i da je zbog napada jedna osoba uhapšena u Srebrenici, a da za ostalo ne zna.

Vučić je kamenovan u subotu u Memorijalnom centru Potočari posle zvanične komemoracije, nekoliko puta je pogođen, a slomljene su mu i naočare. Zahvaljujući pripadnicima MUP-a Republike Srpske Vučić i pratnja su evakuisani.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.