Izetbegović: Biću bolji od Harisa

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2010, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Biću bolji od Harisa

Novoizabrani bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da neće slediti politiku svog prethodnika Harisa Silajdžića, koji je bez saglasnosti ostalih članova Predsedništva pred međunarodnom javnošću često zastupao isključivo stavove svoje partije.

"Mislim da je bolje ništa ne govoriti, nego međunarodnoj javnosti iznositi svađe iz kuće. Ja nisam bošnjački lider koji će u svetu da priča kako sa Srbima ne možemo da živimo. Potrudiću se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stvari u Predsedništvu funkcionišu na neki drugi način", rekao je Izetbegović za "Pres RS".

On je dodao da će se zalagati za ono što se, prema njegovom mišljenju, zalaže 90 odsto stanovnika BiH, a to je relaksacija odnosa u zemlji, unapređenje ekonomske situacije i stabilizacija mira.

Govoreći o mogućim koalicijama, Izetbegović je rekao da je SDA otvorena za saradnju sa svim političkim stankama koje se zalažu za napredak zemlje, te da je izvesno da jedino neće prhvatiti koaliciju sa Savezom za bolju budućnost.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.