Izvor: B92, 03.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Albaniji

Tirana -- U nedelju su u Albaniji održani parlamentarni izbori.

Portparol Centralne izborne komisije Erton Sinani rekao je da su izbori završeni i da bi do sutra u 17.00 trebalo da budu objavljeni zvanični rezultati. Glasanje je na nekim mestima trajalo i do posle 19.00, kada je trebalo da budu završeni izbori, a nisu zabeležene veće nepravilnosti tokom izbora. Oko 2, 8 miliona birača moglo je da se opredeli za neku od 27 stranaka i koalicija.

Prema ranijim istraživanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveće šanse za osvajanje većine od 140 poslaničkih mesta imaju Socijalistička partija, koju predvodi premijer Fatos Nano, i Demokratska partija, koju predvodi bivši predsednik Salji Beriša. Oba lidera su izjavila da su uverena u pobedu svojih stranaka, da je budućnost Albanije u Evropskoj uniji i da će u slučaju da formiraju vladu unaprediti saradnju sa zemljama u regionu, a posebno sa Srbijom i Crnom Gorom.

Ubistvo

Član biračkog odbora Republikanske partije Leaton Vati preminuo je danas od posledica ranjavanja u pucnjavi na biračkom mestu. Dva neidentifikovana napadača otvorila su vatru na Vatija koji je prebačen u bolnicu i operisan. Policija je pokrenula istragu, ali još nije saopštila detalje napada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.