Izaslanik Vatikana u Beogradu: Zapadni Balkan ostaje prioritet za Svetu Stolicu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2021, 15:20

Izaslanik Vatikana u Beogradu: Zapadni Balkan ostaje prioritet za Svetu Stolicu

Zapadni Balkan ostaje prioritet za Svetu Stolicu i Vatikanu su jasni izazovi sa kojima se region suočava, poručio je nadbiskup Pol Ričard Galager, sekretar Svete Stolice za odnose sa državama, na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu 22. novembra. Kako se navodi u saopštenju na sajtu Predsedništva, predsednik Srbije je na sastanku poručio da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom poštovanju, kao i da je Srbija dugoročno opredeljena da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Galager u poseti Beogradu: Pružamo podršku Srbiji na evropskom putu

Izvor: Blic, 22.Nov.2021

Sveta stolica podržava Srbiju na njenom evropskom putu, poručio je danas u Beogradu nadbiskup Pol Ričard Galager, sekretar Svete stolice za odnose sa državama i istakao da su diplomatski odnosi Srbije i Svete stolice konstantno na nivou jačanja i osnaživanja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.