Ivica Todorić potpisao stendstil aranžman

Izvor: RTS, 02.Apr.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Todorić potpisao stendstil aranžman

Hrvatski biznismen Ivica Todorić potpisao je takozvani stendstil aranžman, s tim da osim "Agrokora" potpis treba da stavi 30 bankara, vlasnika "Agrokorovog" duga, ali s obzirom na to da svi oni nisu u Hrvatskoj, to bi moglo da potraje do ponedeljka, prenela je TV N1.
Bankari su, naime, još u petak objavili da su dogovoreni svi detalji stendstil aranžmana s "Agrokorom" te da su poručili da će on stupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na snagu u petak, ali se to nije dogodilo.

Razlog je, kako se navodi, u tehničkim detaljima, odnosno činjenici da je vikend, te da nisu svi bankari u Hrvatskoj.
Stendstil aranžman između banaka i "Agrokora" prvi je korak u stabilizaciji koncerna.
Drugi korak je sporazum između "Agrokora", banaka, dobavljača, faktoring društava i države.
Josip Budimir, član Uprave "Franka", u ime dobavljača, nakon jučerašnjeg sastanka u firmi "Alka", rekao je da deblokada "Agrokorovih" firmi nije moguća dok se ne dobije pomoć države.
"Mi to ne možemo silom da uradimo. Nadamo se da će se to hitno preduzeti da bi se regulisali novčani tokovi", izjavio je Budimir.
Iz vlade nema informacija da li će povuči svoju blokadu ili dati garancije da će to u izgledno vreme učiniti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Todorić potpisao „stendstil” aranžman za „Agrokor”

Izvor: Capital.ba, 02.Apr.2017

ZAGREB , Hrvatski biznismen Ivica Todorić potpisao je tzv. „stendstil” aranžman, s tim da osim “Agrokora”, potpis treba da stavi 30 bankara, vlasnika “Agrokorovog” duga, ali s obzirom na to da svi oni nisu u Hrvatskoj to bi moglo da potraje do ponedjeljka, prenjela je regionalna TV N1. Bankari...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.