Ivanićev izaslanik dostavio pismo MSP-u

Izvor: RTS, 02.Mar.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanićev izaslanik dostavio pismo MSP-u

Izaslanik predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića predao je Međunarodnom sudu pravde u Hagu Ivanićevo pismo u vezi sa podnošenjem zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, potvrdila je Ivanićeva savetnica za medije Marija Milić.
MSP je prošlog petka zatražio od trojice članova Predsedništva BiH pojašnjenja u vezi sa statusom Sakiba Softića kao agenta BiH pred tim sudom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Sud u Hagu ostavio je rok za odgovore do danas u 18 sati.
Članovi Predsedništva BiH dogovorili su se jutros na neformalnim konsultacijama da svaki od njih pojedinačno dostavi svoje mišljenje MSP-u.
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić ranije je najavio da će MSP uputiti pismo u kome će osporiti legitimitet Sakiba Softića kao agenta tužbe BiH pred tim sudom.
Ivanić će takođe obavestiti MSP da o podnošenju zahteva za reviziju presude ne postoji odluka zvaničnih institucija, odnosno Predsedništva BiH, već da je odluka o pokretanju revizije presude doneta na neformalnom skupu predstavnika bošnjačkog naroda, koji je sazvao bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović.
S obzirom na to da mu je pismo koje je članovima Predsedništva BiH iz MSP-a upućeno prošlog petka putem Ambasade BiH u Hagu stiglo otpečaćeno, Ivanić je najavio da će Sudu u Hagu pismo uputiti putem svog ličnog izaslanika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanićevo pismo predato MSP u Hagu

Izvor: BKTV News, 02.Mar.2017

Izaslanik predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića predao je jutros Međunarodnom sudu pravde u Hagu Ivanićevo pismo u vezi sa podnošenjem zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije...Ovo je potvrdila je savetnica za medije predsedavajućeg Predsedništva BiH Marija Milić,...

Nastavak na BKTV News...

Poznat sadržaj pisma kojeg je Čović poslao Međunarodnom sudu pravde

Izvor: Cafe.ba, 03.Mar.2017, 10:41

Iz Predsjedništva BiH upućena su juče tri pisma Međunarodnom sudu pravde u Hagu, koja sadrže odgovore članova Predsjedništva BiH na upit iz te institucije povodom kontradiktornih informacija o ovlaštenju agenta Sakiba Softića.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.