Ivanić: Moguće graditi poverenje i učiniti BiH boljom

Izvor: RTS, 05.Jan.2017, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanić: Moguće graditi poverenje i učiniti BiH boljom

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić organizovao je u Sarajevu prijem povodom pravoslavnog Božića kojem je prisustvovao veliki broj zvanica iz političkog, diplomatskog i kulturnog života.
Mladen Ivanić je rekao da je siguran da se može graditi zajedničko poverenje i učiniti BiH boljom, a da je to moguće ako političari ne budu lagali jedni druge ili narode u BiH, prenosi Kliks.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Predsedavajući Predsedništva BiH je svim građanima poručio da su svi vredni, da vole svoje prijatelje i poznanike i da su to, kako je rekao "vrednosti našeg društva".
"Božić je dan kada obeležavamo jedan od najradosnijih događaja, dan rođenja Hristovog. Božić je praznik ljubavi, mira i porodice, ali iako hrišćanski blagdan, Božić nosi sa sobom ljudske vrednosti koje su zajedničke svim ljudima i svim verama. Poruke mira i tolerancije dobijaju na značaju danas kada živimo u vremenu u kome mnoge suštinske vrednosti čovečanstva kao da su prestale da postoje", rekao je Ivanić.
Istakao je da su zajedništvo, mir i ljubav kao vrednosti koje donosi Božić posebno značajne u Bosni i Hercegovini.
"Istorija, a posebno novija, naučila nas je šta se događa kada nestanu ove vrednosti, a zavladaju mržnja i razdor i nastupi rat. U tim prilikama stradaju samo obični ljudi i njihova patnja biva ogromna. Zbog toga pokušajmo učiniti sve, svako sa svoje strane, da bude manje sukoba i svađa, a više tolerancije i dogovora", naveo je Ivanić.
Dodao je da je uveren da to nije toliko teško i da, kad hoćemo, mi to i možemo.
"Svim Srbima u Republici Srpskoj, FBiH, našoj braći u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i dijaspori, kao i ostalim pravoslavcima u BiH i širom sveta, želim da predstojeće božićne praznike provedu sa svojim najmilijima u dobrom raspoloženju", rekao je predsedavajući Predsedništva BiH.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.