Italijan u bolnici u Rijeci, sumnja se na koronavirus

Izvor: RTS, 23.Feb.2020, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijan u bolnici u Rijeci, sumnja se na koronavirus

U klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizovan je italijanski državljanin zbog respiratornih smetnji. Zbog sumnje na koronavirus, a prema uputstvima epidemiolške službe, pacijent je smešten u izolaciju. U Italiji 79 ljudi zaraženo koronavirusom.
Iz riječke klinike navode da će potrebni uzorci biti poslati na analizu u Kliniku za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" u Zagrebu, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi se utvrdilo o kakvoj je infekciji reč, piše Novi list.

Rezultati analize biće poznati najverovatnije posle podne, kada će se sa sigurnošću moći odrediti je li pacijent zaražen koronavirusom.
Inače, vlada je na severu Italije u 12 gradova uvela karantin a od 50 hiljada građana zatraženio je da ne napuštaju svoje domove.
Premijer Đuzepe Konte obećava maksimalnu posvećenost u borbi protiv virusa. U oblasti gde je registrovana epidemija može se samo uz posebnu dozvolu. Škole neće raditi a policija, i po potrebi vojska, imaće ovlašćenje da sprovode vanredne mere.
"Ministar sporta je odlučan da suspenduje sve sportske događaje koji su planirani za danas u Venetu i Lombardiji. Italijani ne smeju da se predaju osećanju panike ili potpune beskorisnosti, kontraproduktivnoj uzbunjenosti, moraju da veruju pre svega nadležnima u zdravstvu, a zatim i političkim i administrtivnim organima", rekao je Konte.
Vlasti strahuju da se virus proširio i van oblasti na severu zemlje što će otežati njegovo zaustavljanje, jer kažu napada iznenada i neočekivano.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Panika u Rijeci: Italijan u bolnici, sumnja se na koronavirus

Izvor: Večernje novosti, 23.Feb.2020

U klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizovan je italijanski državljanin zbog respiratornih smetnji a s obzirom na sumnju na koronavirus U klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizovan je italijanski državljanin zbog respiratornih smetnji a s obzirom na...

Nastavak na Večernje novosti...

Pacijenti iz riječke bolnice nemaju koronavirus

Izvor: RTS, 23.Feb.2020

Nalazi dva pacijenata koja se nalaze u bolnici u Rijeci, negativni su na koronavirus, prenosi "Indeks". . Muškarc iz Italije i žena iz Rovinja koji se nalaze u bolnici u Rijeci hospitalizovani su zbog zdravstvenih problema,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.