Istraga o oružju BiH u Gruziji?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga o oružju BiH u Gruziji?

BANJALUKA, - Član Komisije za odbranu i bezbednost parlamenta BiH Drago Kalabić najavio je da će na narednoj sednici zatražiti odgovornost i otvaranje istrage u vezi sa davanjem saglasnosti za izvoz oružja u Gruziju.

"Definitivno je taj izvoz mutna rabota. Ima tu dosta nejasnih stvari i kontradiktornih izjava i zato ćemo zatražiti kompletnu informaciju. Ne znam zašto se BiH konstantno gura u krizne priče. Neki centri moći preko odgovornih funkcionera u BiH uporno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žele da ovde bude nestabilno", rekao je Kalabić.

On je naveo da postoji zakonska procedura kada je reč o izvozu oružja, ali i "politička odgovornost, jer je neodgovorno suprotstaviti se interesima velike sile u sukobu koji nije naš", prenosi "Glas Srpske".

Banjalučki dnevnik danas je objavio faksimil Saglasnosti za izvoz, u kojoj je navedeno da je ministar odbrane BiH Selmo Cikotić 31. jula dao saglasnost Ministarstvu spoljne trgovine za izvoz 66 000 komada minobacačkih granata kalibra 82 milimetara za Ministarstvo odbrane Gruzije i da je taj dokument, u ime ministra odbrane BiH, potpisala njegova zamenica Marina Pendeš.

Funkcioneri BiH su pre objavljivanja ovog dokumenta demantovali da je BiH izvozila oružje u Gruziju, kako je na početku sukoba u Južnoj Osetiji saopštilo Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.