Izvor: B92, 20.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istrabenz prodaje Droga Kolinsku

Ljubljana -- Slovenački holding Istrabenz prodaje Droga Kolinsku u čijem vlasništvu su i Grand Prom, Palanački kiseljak i Soko Štark.

Nadzorni savet slovenačkog holdinga Istrabenz, na sednici u sredu, je odlučio da podrži predlog uprave Istrabenza i dodeli mandat savetniku za prodaju deonica preduzeća Droga Kolinska. U vlasništvu Droga Kolinske su i srpski Grand Prom, Soko Štark i Palanački kiseljak.

Nadzorni savet je odlučio i da podrži predlog uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se obezbedi likvidnost Istrabenza obezbeđivanjem odgovarajućeg odnosa između kapitala i finansijskog duga Istrabenza, kao i da se obezbedi stabilan razvoj preduzeća koja zavise od Istrabenza, ukljušivši i mogućnost prodaje dela imovine Istrabenza.

Nadzorni savet Istrabenza je istovremeno ocenio rezultate poslovanja, tokom proteklih devet meseci, kao dobre.

Holding Istrabenz je od januara do septembra realizovao 472,9 miliona evra dohodaka od prodaje, što je 11 odsto više od planiranog i pet odsto više no lani u istom periodu.

Poslovni rezultat je iznosio 29,9 miliona evra, a čisti poslovni rezultat je bio 12,2 miliona evra i zaostaje za planiranim zbog viših troškova kamata i još uvek nesprovedene planirane prodaje deonica Merkatora, koje u svom vlasništvu ima Istrabenz.

Kako saopštava nadzorni savet Istrabenza, pad cena hartija od vrednosti je, tokom prvih devet meseci ove godine, uticao na smanjivanje vrednosti investicija i posledično i kapitala Istrabenza. Zbog smanjivanja visine kapitala i povećavanja finansijskog duga je oslabio i odnos između stanja kapitala i finansijskih obaveza Istrabenza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.