Iskrcavanje migranata i izbeglica na Lampeduzu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Avg.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iskrcavanje migranata i izbeglica na Lampeduzu

Skoro stotinu migranata i izbeglica sa spasilačkog broda "Open Arms" kraj obale Lampeduze iskrcali su se na italijansko ostrvo u utorak navečer. Migranti, uglavnom iz Afrike, iskrcani su s čamca nakon što je italijanski tužilac naredio zaplenu broda i evakuaciju ljudi. Brod je spasio ljude koji su krenuli u Evropu kraj libijske obale. No, nakon što je Italija odbila da im da dozvolu da pristanu, brod je bio nasukan na moru gotovo tri sedmice.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Migranti s broda 'Open Arms' iskrcani na Lampedusu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Avg.2019

Skoro stotinu migranata koji su bili nasukani na spasilačkom brodu "Open Arms" kraj obale Lampeduse iskrcali su se na talijanskom otoku u utorak navečer. Migranti, uglavnom iz Afrike, iskrcani su s čamca nakon što je talijanski tužitelj naredio zapljenu broda i evakuaciju ljudi na brodu. UNHCR:...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.