Išaran automobil srpskog većnika u Rijeci

Izvor: RTS, 06.Avg.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Išaran automobil srpskog većnika u Rijeci

Nepoznati počinioci išarali su u noći između 4. i 5. avgusta automobil u vlasništvu Mileta Opačića, predsednika Veća srpske nacionalne manjine (VSNM) grada Rijeke i većnika u Gradskom veću, koji je i član Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).
Portal Novosti, glasilo Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj, navodi da je Opačić jedan od najistaknutijih pripadnika srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajednice u Rijeci.

Navodi se da je on juče ujutru ispred zgrade u kojoj živi u kvartu Vežice zatekao vozilo koje je bilo kompletno išarano porukama kao što su četiri "s" i "čedo majku mu", pri čemu su bojom uništene tablice i prednje staklo.
"Kada sam video išarano vozilo, bio sam šokiran. Osećam se loše. Kako da se oseća čovek koji nije ni mrava zgazio, koji već godinama predstavlja srpsku zajednicu u Rijeci i koji je uvek spreman za dijalog i s onima koji imaju drugačije političke stavove", rekao je u razgovoru za Novosti Opačić.
Dodao je da mu se nešto slično nije desilo od početka devedesetih, kada je slične uvrede pronalazio u svom ulazu i na poštanskom sandučiću.
Opačić je o svemu obavestio gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, koji je u razgovoru s njim osudio ovo nedelo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INCIDENT U RIJECI Uvredljive poruke na automobilu SRPSKOG VEĆNIKA

Izvor: Blic, 06.Avg.2017

Nepoznati počinioci išarali su u noći između 4. i 5. avgusta automobil u vlasništvu Mileta Opačića, predsednika Veća srpske nacionalne manjine (VSNM) grada Rijeke i većnika u Gradskom veću, koji je i član Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke (SDŠ)...Portal "Novosti", glasilo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.