Indija izgubila kontakt sa svemirskom letelicom pre sletanja na Mesec

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Sep.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija izgubila kontakt sa svemirskom letelicom pre sletanja na Mesec

Indijske vlasti izgubile su kontakt sa svemirskim brodom Čandrajan 2 neposredno pred sletanje letelice na Mesec, javila je danas britanska televizijska mreža Bi Bi Si (BBC). Samo nekoliko trenutaka pre nego što je letelica Čandrajan 2 trebalo da sleti na južni pol na Mesecu, izgubio se kontakt s komunikacionim centrom. Sudbina letelice i dalje nije poznata. Čandrajan 2, lansiran u julu, normalno se približio na 2,1 kilometra od površine Meseca, saopštili su zvaničnici. Indijska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Indija izgubila kontakt sa svemirskom letelicom pre sletanja na Mesec

Izvor: RTV Pink, 08.Sep.2019, 00:30

Indijske vlasti izgubile su kontakt sa svemirskim brodom Čandrajan 2 neposredno pred sletanje letelice na Mesec, javila je danas britanska televizijska mreža Bi Bi Si (BBC).

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.