Izvor: B92, 03.Feb.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: BiH zaostaje za susedima

Banja Luka -- Bosna i Hrecegovina u poslednje četiri godine zaostaje za susedima kad su u pitanju evropske integracije, rekao je Visoki predstavnik EU za BiH Valentin Incko.

"Vreme je da političari u BiH donesu sve potrebne odluke koje će povesti zemlju napred. Umesto napretka, svedoci smo brojnih osporavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i odluka visokog predstavnika, što je potpuno neprihvatljivo", rekao je Incko u razgovoru sa italijanskom državnom delegacijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je naglasio da "svi faktori u BiH moraju pokazati da se u potpunosti pridržavaju Dejtonskog sporazuma i poštuju ovlaštenja visokog predstavnika".

Incko je informisao italijansku delegaciju o tekućim pripremama za narednu sednicu Upravnog odbora Saveta za primenu mira, koja će se održati krajem februara, i na kojoj će se razgovarati o situaciji u zemlji i pomacima ostvarenim u implementaciji "programa 5+2".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.