Sutra inauguracija Filipa Vujanovića uz bojkot i protest opozicije

Izvor: Blic, 19.Maj.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra inauguracija Filipa Vujanovića uz bojkot i protest opozicije

Inauguracija novog-starog predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića biće održana sutra u Cetinju, a taj čin bojkotovaće čitava opozicija. Cetinje: Polaganje zakletve uz proteste i bojkot

Neisvesno je da li će polaganju zakletve Vujanovića prisustvovati i poslanici Socijaldemokratske partije, manje članice vladajuće koalicije, koja osporava ustavnost kandidature dosadašnjeg predsednika države.

Svečana sednica parlamenta, na kojoj će Vujanović položiti zakletvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biće održava u Vladinom domu u Cetinju.

Polaganje zakletve pred poslanicima predviđeno je Ustavom Crne Gore.

Mandat crnogorskog predsednika traje pet godina.

Vujanović će ostati upamćen po tome što je vezao dva predsednička mandata u Crnoj Gori nakon što je ta država na referendumu 2006. godine stekla nezavisnost.

Državna izborna komisija Crne Gore saopštila je da je, prema konačnim rezultatima, Vujanović pobedio na izborima 7. aprila, pošto je osvojio 51,21 odsto glasova, dok je za nezavisnog kandidata Miodraga Lekića glasalo 48,79 odsto birača.

Lekićev izborni štab saopštio je ranije da ne priznaje rezultate predsedničkih izbora koje saopštava DIK, a na protestu njegovih pristalica u Podgorici zatraženo je poništenje predsedničkih izbora održanih 7. aprila i raspisivanje novog glasanja za šefa crnogorske države.

Grupa građana organizovaće sutra "Marš protiv mafije", odnosno mirnu protestnu šetnju od Podgorice do Cetinja.

Organizator protestnog marša Marko Milačić kazao je da inauguracija Vujanović nije razlog protestne šetnje, već povod za marš.

"Želimo ovim antimafijaškim hodočašćem da pošaljemo poruku svima koji isto misle kao mi, da ne želimo više da trpimo ovo što trpimo već dve decenije. Želimo da na dan inauguracije neustavnog predsednika države pokažemo da ne prihvatamo još jednu prevaru", kazao je Milačić.

On je naveo da je okupljanje za protestni marš predviđeno 20. maja u četiri sata ujutru ispred Univerziteta Donja Gorica.

Milačić je dodao da je planirano da se protest realizuje u tri segmenta - marš od Podgorice do Cetinja, zatim turistički obilazak crnogorske prestonice i centralno okupljanje ispred Vladinog doma, gde će se održati inauguracija Vujanovića.

On je istakao da je reč o potpuno građanskoj akciji i da bilo koja nacionalna ili politička obeležja nisu dobrodošla.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujanović sutra polaže zakletvu

Izvor: Cafe.ba, 19.Maj.2013

- Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović položiće sutra zakletvu na sjednici crnogorskog parlamenta.Vujanovićeva inauguracija, koja je predviđena Ustavom Crne Gore, biće održana u vladinom Domu Vlade na Cetinju u 19.00 časova.

Nastavak na Cafe.ba...

Inauguracija Vujanovića uz bojkot i protest opozicije

Izvor: Studio B, 20.Maj.2013, 10:07

Inauguracija novog-starog predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića biće održana danas u Cetinju, a taj čin bojkotovaće čitava opozicija. ..Neisvesno je da li će polaganju zakletve Vujanovića prisustvovati i poslanici Socijaldemokratske partije, manje članice vladajuće koalicije, koja osporava...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.