Ima šanse za reformu policije BiH

Izvor: B92, 18.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ima šanse za reformu policije BiH"

BiH

Sarajevo -- Zamenik međunarodnog predstavnika u BiH izjavio da postoji šansa do sledeće sedmice postići dogovor o reformi policije.

Rafi Gregorijan je rekao da se iduće sedmice obeležava 50. godišnjica potpisivanja Rimskog sporazuma, kojim je formirana Evropska unija, i da je taj datum "prigodnan za potpisivanje sporazuma o reformi policije u BiH". On je kazao da se sporazum o reformi policije, koja bi radila u skladu sa evropskim principima, može postići >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo ako vladajuće partije u BiH to žele.

Gregorijan je juče rekao da lideri Stranke za BiH Haris Silajdžić i Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić nisu prihvatili dogovor o reformi policije koji je bio na stolu prošle srede, a čije je usvajanje bio osnovni uslov da BiH potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruženju sa EU.

Potvrdio je da je tokom poslednje runde pregovora lidera političkih partija u BiH, "kamen spoticanja bilo ime Republika Srpska".

"Predstavnik je u pismu 22. februara jasno naznačio da u reformiranoj policiji ne može biti kantonalnih i entitetskih policijskih struktura. Tako da ako postoji nešto što se zove 'policija RS', a funkcioniše kao administrativna jedinica Ministarstva sigurnosti BiH, a ne kao entitetsko telo, to je prihvatljivo za nas", rekao je Gregorijan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.