IOM: Najsmrtonosniji kvartal u prelascima migranata preko Mediterana od 2017.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2023, 14:31

IOM: Najsmrtonosniji kvartal u prelascima migranata preko Mediterana od 2017.

U periodu od januara do marta 2023. godine 441 osoba je zvanično izgubila život u pokušaju sa domogne Evrope preko Mediterana, što prvi kvartal 2023. godine čini najsmrtonosnijim u poslednjih pet godina, saopštila je u sredu Međunarodna organizacija za migracije (IOM). Kašnjenja u operacijama potrage i spasavanja (SAR), koje vode države bila su faktor u nekoliko fatalnih incidenata na opasnom prelazu iz Severne Afrike, navodi se u saopštenju objavljenom u sredu, 12. aprila. Naglašeno je da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IOM: Najsmrtonosnije tromesečje od 2017. za migrante koji prelaze Mediteran

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Apr.2023

Ovogodišnje prvo tromesečje je najsmrtonosnije za šest godina za migrante koji nebezbednim čamcima pokušavaju da se domognu Evrope preko Sredozemnog mora, saopštila je danas Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.