I u BIH otvaraju vreće sa glasovima

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u BIH otvaraju vreće sa glasovima

Jedan od bh portala je došao u posed video snimka u kojem se jasno vidi kako nekoliko, za sada nepoznatih ljudi, otvara zapečaćene vreće sa glasačkim listićima pre nego što su poslati Centralnoj izbornoj komisiji.

Nakon zatvaranja birališta u Prijedoru nekoliko pojedinaca je otvorilo jednu od vreća sa glasovima iz koje su vadili glasačke listiće, što se jasno vidi na snimku.

Nakon toga opet su zatvorili vreću koja je kasnije trebala biti prosleđena CIK-u.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Ovo je samo jedan primer neregularnosti na prošlim lokalnim izborima u BiH.

Za vreme prebrojavanja glasova, pojedine nevladine organizacije iz Gradiške prijavile su da je u Čatrnji, selu na ovoj opštini, došlo do krađe glasova u vidu poznatog "Bugarskog voza".



U Banjaluci su se mogle vidjeti mnoge nepravilnosti među kojima su kršenje izborne tišine.

Tako su pojedini građani kupovali vence za novog gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića, mnogi su dobijali SMS poruke da glasaju za kandidata SDS-a Nenada Stevandića, kao i poruke koje su vređale kandidata Dragana Čavića.

U opštini Odžak zabeležen je pokušaj lažiranja izbora kada je predsednik Biračkog odbora pre otvaranja biračkog mesta ubacio 55 glasačkih listića na kojima je označio jednog od kandidata za načelnika, ali je prilikom kontrole glasačke kutije to otkriveno, prenose Nezavisne.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.