Izvor: B92, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I treća žrtva ljubljanskog stampeda

Ljubljana -- Umrla je i treća devojka, kao žrtva stampeda do koga je došlo u petak pred ljubljanskom diskotekom.

Lekari ljubljanskog Kliničkog centra nisu uspeli da spasu život 17-godišnjoj Anji Mršič, koja je danas umrla kao treća žrtva ljudskog stampeda pred diskotekom Lipa, u Pirničima, naselju u blizini Ljubljane. Pre nje, u gužvi koja je nastala pred diskotekom, do smrti su izgažene 15-godišnja Katarina Jeras i 17-godišnja Natalija Bencan. Još petoro mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ostalo povređeno.

Vlasnik diskoteke Lipa, 33-godišnji Robert Tomaž Zavašnik, uhapšen je, a posle isteka 48-satnog pritvora, sud je već odredio da će Zavašnik ostati u istražnom zatvoru, zbog sumnje krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti. Diskoteka pred kojom je došlo do neviđene gužve nije ni imala dozvolu za priređivanje masovnih zabava, a u trenutku katastrofe u njoj je bilo oko 1.000 mladih ljudi, dok ih je još toliko čekalo da uđe unutra.

Organizatori su srednjoškolce tih dana pozivali na božićnu zabavu u diskoteci, obećavajući piće za jedan evro, besplatan prevoz taksijem, kao i slobodan ulaz do 22 sata. Dva vratara su odugovlačila sa puštanjem mladih u diskoteku, čekajući da prođe 22 časa i da počnu sa naplaćivanjem ulaznica. Upravo zbog toga je masa mladih pokušala da se "blagovremeno" probije besplatno u diskoteku, gazeći sve pred sobom.

Tek sada, posle tragičnog događaja, slovenački mediji su objavili da su se okolni žitelji već dugo žalili na diskoteku koja je radila bez dozvole, kao i da uprkos više od 100 podnesenih prijava, inspekcija nije zatvorila lokal, iz Ljubljane javlja dopisnik B92 Jelica Greganović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.