I Kolašin na sajtu Porto Montenegra

Izvor: Politika, 30.Sep.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Kolašin na sajtu Porto Montenegra

Na svetskoj informativnoj mreži se nijednom rečju ne pominje Muzej nautike, ranije najavljivan kao značajan segment projekta kojim će se od zaborava čuvati nasleđe stogodišnjeg Arsenala

Tivat – Kompanija „Adriatik marinas” na svetsku informativnu mrežu postavila je novi sajt Porto Montenegro, koji sadrži sve relevantne informacije o projektu marine za superjahte u Tivtu i okolnim oblastima. U PR službi kompanije Petera Munka ističu da je vebsajt >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << www.portomontenegro.com deo prve faze razvoja predstavljanja marine na internetu, zasad samo na engleskom,dok će u drugoj fazi informacije biti dostupne na više jezika, uključujući i crnogorski.

Novi oficijelni sajt Porto Montenegra nautičkim turistima donosi informacije o lokaciji marine, istoriji bivšeg Arsenala, geografiji Crne Gore i Boke, turističkoj ponudi, bokeljskoj arhitekturi, marinama i vezovima, smeštajnim kapacitetima, sportsko-rekreativnim sadržajima, noćnom životu i restoranima, rutama za krstarenje.

Porto Montenegro je smešten na prostoru od 24 hektara u centru Tivta, sa obalom dugom kilometar. Pored luksuznih smeštajnih kapaciteta posetiocima nudi posetu restoranima, barovima, otvorenim šankovima, prodavnicama, izložbama, festivalima i kulturnim dešavanjima, kako piše u novoj internet prezentaciji Porto Montenegra.

Uz obilje detaljnih informacija o mogućnostima i ponudi buduće marine, Adriatik marinas klijenteli nudi rafting crnogorskim rekama, vožnju hidroavionom, golf sa 18 rupa u Tivatskom polju, uživanje u novom skijaškom i spa-centru Adriatik marinas-a u Kolašinu, uz kompletan servis i 24-časovni nadzor nad jahtama.

Vlasnici super i mega jahti na sajtu mogu pronaći i podatke o odredbama crnogorskog Zakona o bezbednosti plovidbe, mogućnostima remonta plovila u Jadranskom brodogradilištu „Bijela”, kao i o graničnom prelazu koji će biti otvoren u marini u Tivtu. Internet prezentacija Porto Montenegra posvećena je i detaljima vezanim za budući jaht-klub u okviru marine, koji će se, između ostalog, baviti i organizovanjem jedriličarskih regata. Dobar deo prezentacije bavi se nautičkom destinacijom hrvatskih gradova, ostrva i plaža i saobraćajnim vezama Porto Montenegra sa aerodromima i putnim pravcima.

Zanimljivo je da se na sajtu nijednom rečju ne pominje Muzej nautike iako je ranije najavljivan kao značajan segment projekta kojim će se od zaborava čuvati nasleđe stogodišnjeg Arsenala i kojim bi bilo obuhvaćeno više stotina već odabranih eksponata preostalih nakon rušenja bivšeg remontnog zavoda.

Ž. Komnenović

[objavljeno: 01/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.