I Kanada spasava Saru

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2018, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Kanada spasava Saru

Pritvorena srpska državljanka Sara Vidak (20), koja je već nekoliko dana iza rešetaka zatvora u Spužu u Crnoj Gori, mogla bi ove nedelje da bude puštena na privremenu slobodu ukoliko sud prihvati žalbu njenog advokata.

Branilac mlade Beograđanke Srđan Lješković kaže da odluku o žalbi očekuje u ponedeljak ili u utorak, nakon čega će predati zahtev za jemstvo. Takođe je obavešteno i diplomatsko predstavništvo Kanade jer Sara ima i njihovo državljanstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Ambasador ili konzul Kanade je najavio dolazak, onda ćemo zajedno da posetimo Saru. Nadam se da će u međuvremenu Veće osnovnog suda u Kotoru pozitivno rešiti žalbu - rekao je advokat.

Sarina majka Olivera Vidak Kovačević kaže da strahuje za svoju ćerku čije je zdravlje narušeno.

- Sve što znam je da deli ćeliju sa Crnogorkom i Ukrajinkom. Nije mi poznato ni kako joj je zdravlje, ni u kakvim je uslovima, ništa - kroz suze priča majka kojoj kao ni Sarinom momku Stevanu nisu dozvoljene posete jer imaju status svedoka.

I Sarin otac, ugledni filmski radnik Aleksandar Vidak trebalo je da doputuje iz Istanbula i da je poseti.

Sara je sa majkom, dečkom i mlađim bratom bila na odmoru u Crnoj Gori. Ima zdravstvenih problema, pa je odmor na Crnogorskom primorju trebalo da bude deo reahabilitacije. Nakon manjeg saobraćajnog udesa došli su kod sudije za prekršaje Osnovnog suda u Kotoru Jelene Stanišić i doživeli neprijatnost.

Kako tvrdi Sarina majka, sudija je vikala na njih, a potom njenu ćerku uhvatila za ruku u nameri da je izbaci iz kancelarije, da bi potom pozvala obezbeđenje tvrdeći da je devojka fizički nasrnula na nju. Sari je određen 30-dnevni pritvor zbog opasnosti od bekstva, a sudiće joj se za napad na službeno lice zašta je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.