I Crna Gora ima svoju crnu listu, na njoj Rogozin, Kadirov...

Izvor: RTS, 01.Jun.2017, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Crna Gora ima svoju "crnu listu", na njoj Rogozin, Kadirov...

Nakon što je objavljeno da je crnogorski državni vrh na listi nepoželjnih u Rusiji podgorička "Pobjeda" obelodanila je i "crnu listu" nepoželjnih u Crnoj Gori, na kojoj su, između ostalih, potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin, generalni sekretar SBRF Ramzan Kadirov i vlasnik "Televizije Carigrad" i tajkun Konstantin Malofejev.
Takođe na toj listi je, kako se navodi, i zamenik generalnog sekretara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak.

Na spisku nepoželjnih, koji je formiran shodno odluci Evropskog saveta, nalazi se ukupno 149 ruskih i ukrajinskih državljana koji su aktivno učestvovali ili su podržavali agresiju na Ukrajinu i nasilnu aneksiju Krima, piše podgorički dnevnik.
U odluci vlade navodi se da se "ograničava ulazak na teritoriju Crne Gore kao i ograničava raspolaganje imovinom i sredstvima licima koja su odgovorna za aktivno podržavanje politika koje podrivaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine".
Potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin nepoželjan je zbog toga što je "aktivno pozivao na aneksiju Krima".
Rogozin se, navodi Pobjeda, umešao nedavno i u unutrašnje stvari Crne Gore zapretivši Podgorici "da će zažaliti zbog članstva u NATO-u".
Na listi je i jedan od najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti i šef svih obaveštajnih službi Ruske Federacije.
U obrazloženju se navodi da je bio umešan u formiranje politike ruske vlade kojom se ugrožava teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine.
Inače, Pobjeda je juče objavila da su u Rusiji nepoželjni bivši premijer, aktuelni lider vladajuće DPS Milo Đukanović, premijer Duško Marković i predsednik parlamenta Ivan Brajović.
Da "crna lista" nepoželjnih Crnogoraca u Rusiji postoji dokaz je da je početkom ove sedmice iz Moskve, nakon zadržavanja na aerodromu, deportovan funkcioner i poslanik DPS-a Miodrag Vuković.
Ruske vlasti, međutim, saopštile su da je lista nepoželjnih Crnogoraca "tajna", a crnogorski mediji su objavili da se osim državnog vrha na toj listi nalaze gotovo svi ministri, poslanici koji su se zalagali za prihvatanje protokola o ulasku te države u NATO, ali i neki direktori velikih firmi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Crna Gora ima svoju "crnu listu"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2017

Nakon što je objavljeno da je crnogorski državni vrh na listi nepoželjnih u Rusiji, podgorička Pobjeda obelodanila je i "crnu listu" nepoželjnih u Crnoj Gori, na kojoj su, između ostalih, potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin, generalni sekretar SBRF Ramzan Kadirov i vlasnik Televizije Carigrad...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.