Hrvatsko tužilaštvo: Istraga protiv četvorice pripadnika srpskih paravojnih snaga

Izvor: RTS, 12.Nov.2019, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatsko tužilaštvo: Istraga protiv četvorice pripadnika srpskih paravojnih snaga

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku saopštilo je da je pokrenulo istragu protiv četvorice bivših pripadnika srpskih "paravojnih jedinica", nedostupnim hrvatskom pravosuđu.
Tužilaštvo tereti osumnjičene da su nakon, kako se navodi, "okupacije Vukovara", psihičkim i fizičkim zlostavljanjem počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva nesrspke nacionalnosti.

Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi da državljanina Srbije, državljanina Hrvatske i dvojicu osumnjičenih čije državljanstvo je nepoznato, tereti da su, nakon "agresije i okupacije Vukovara" od strane bivše JNA i srpskih "paravojnih jedinica", hapsili građane Vukovara nesrpske nacionalnosti.
Odvodili su ih, navodi se, na lokacije gde su boravili pripadnici srpskih "paravojnih jedinica" i tamo ih lično i zajedno s drugim pripadnicima tih jedinica psihički i fizički zlostavljali.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatsko tužilaštvo pokrenulo istragu protiv četvorice pripadnika srpskih jedinica za zločine u Vukovaru

Izvor: Večernje novosti, 12.Nov.2019

Osječko Županijsko tužilaštvo saopštilo je da je pokrenulo istragu protiv četvorice bivših pripadnika srpskih "paravojnih jedinica" Osječko Županijsko tužilaštvo saopštilo je danas da je pokrenulo istragu protiv četvorice bivših pripadnika srpskih "paravojnih jedinica",...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.