Izvor: B92, 13.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski vozači uhapšeni u Iraku?

Zagreb, Bagdad -- Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske saopštilo je da su u Iraku uhapšena tri vozača hrvatskih kamiona.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je u toku dana da su tri hrvatska vozača kamiona uhapšena i da se nalaze u zatvoru u Iraku, pod optužbom da su učestvovali u švercu droge. Međutim, portparol Ministarstva Ivana Crnić kaže da to ministarstvo nema novih informacija o identitetu, državljanstvu i zatvoru u kome se navodno nalaze tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozača.

U ambasadi SCG u Bagdadu za B92 kažu da nemaju podataka o tome i da su svi državljani SCG koji su u Bagdadu i s kojima je ambasada u kontaktu, dobro.

Hrvatska radio-televizija je javila u utorak uveče da, prema nezvanicnim informacijama, vozači imaju dvojno državljanstvo - hrvatsko i državljanstvo Srbije i Crne Gore, a "Jutarnji list" u izdanju od srede piše da su u Iraku, prema takođe još nepotvrđenim informacijama, već neko vreme u zatvoru tri osobe s hrvatskim pasošima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.