Hrvatski ministar: Srbija traži 86 osoba za ratne zločine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2016, 06:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski ministar: Srbija traži 86 osoba za ratne zločine

Ministar pravosuđa Hrvatske Ante Šprlje izjavio je da je postojao spisak 86 osoba koje Srbija traži zbog ratnih zločina.

On je naveo i da su sve te osobe obaveštene da su na poternicama.

"Odmah ću reći da nikakav popis od 300 ljudi nije postojao u Ministarstvu pravosuđa i to odgovorno tvrdim", rekao je Šprlje  na pitanje o spisku hrvatskih ratnih veterana koje Srbija želi da procesuira zbog navodnih ratnih zločina i garantuje li im Hrvatska pravnu zaštitu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />Šrplje je dodao da je postojao spisak ukupno 86 osoba koje je Srbija tražila i da su sve osobe s tog spiska obaveštene o tome.

Hrvatska nije dala zeleno svetlo za otvaranje poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava u pregovorima EU-Srbija.

Službeni Zagreb traži da Beograd ukine regionalnu nadležnost za suđenja za ratne zločine, da osigura prava hrvatske manjine u Srbiji i da ostvari punu saradnju s Haškim tribunalom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zagreb: Na spisku Srbije 86, a ne 300 hrvatskih branitelja

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2016

Hrvatski ministar pravosuđa Ante Šprlje kaže da ne postoji spisak od oko 300 hrvatskih branitelja, koji se nalaze na međunarodnoj poternici srpskog tužilaštva zbog ratnih zločina, već da je reč o 86 osoba.. . Svih 86 osoba koje se nalaze na poternici su obaveštene, rekao je Ante Šprlje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.