Izvor: B92, 17.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska upozorena zbog kampanje

Brisel -- Akcija Hrvatske privredne komore "Kupujmo hrvatsko" nije u skladu s pravilima slobode kretanja roba.

Hrvatski pregovarači koji su u ponedeljak u Briselu počeli postupak posmatranja za poglavlje Sloboda kretanja roba, na kom im pregovarači Evropske komisije objašnjavaju pravnu regulativu EU na tom području, upozoreni su na to da ta akcija nije dobrodošla.

Šef Radne grupe za pomenuto poglavlje Tamara Obradović Mazal rekla je da će hrvatski zakonodavac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubuduće kod donošenja pravila za stavljanje pojedinih proizvoda na tržište morati da vodi računa o tome da ta pravila ne ometaju pristup proizvodima iz drugih zemalja EU, javili su hrvatski mediji. "Upozoreni smo da je kampanja Hrvatske privredne komore sporna i zato što je vode državne vlasti. Iako je Privredna komora Hrvatske službeno nevladina organizacija, zakonom je propisano da se firme u nju moraju učlaniti", kaže Tamara Obradović Mazal.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.