Hrvatska strepi zbog povređene devojčice, otac u pritvoru

Izvor: RTS, 01.Mar.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska strepi zbog povređene devojčice, otac u pritvoru

Sedmogodišnja devojčica, koja je najteže povređena od četvoro dece koje je otac bacio sa terase kuće na Pagu, operisana je u Zagrebu i njeno stanje je stabilno. Još jedna devojčica je takođe u teškom stanju, a ostalo dvoje dece je van životne opasnosti.
Pogledi hrvatske javnosti, a i javnosti širom regiona, danas su upereni u Kliničko-bolnički centar u Zagrebu, gde je operisana sedmogodišnja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << devojčica, jedno od četvoro dece koje je otac bacio sa terase kuće na Pagu.

Upravnik KBC-a Ante Ćorušić rekao je na konferenciji za štampu da je stanje devojčice ozbiljno ali stabilno, te da lekari daju sve od sebe kako bi detetu pomogli što više. 
Dodao je da je njen život još uvek u opasnosti i da su naredni dani kritični. 
Dve devojčice i dečak (tri, pet i osam godina), smešteni su u zadarsku bolnicu i njihovo stanje je takođe stabilno.
Otac dece Josip Rođak (54) nalazi se u pritvoru u Policijskoj upravi u Zadru, gde je kasno sinoć dovezen iz policijske stanice u Pagu uz krivičnu prijavu za teško ubistvo u pokušaju. 
On se za sada brani ćutanjem, piše portal Indeks.
Portal takođe piše i da su deca živela u katastrofalnom okruženju, a da su u Centru za socijalni rad naveli da su kuću redovno obilazili. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.