Hrvatska povremeno pušta izbeglice

Izvor: B92, 19.Okt.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska povremeno pušta izbeglice

Hrvatska povremeno otvara granicu prema Srbiji i prelaz Bapska za prolaz izbeglica i tako će biti do kraja dana, javlja reporter B92 sa graničnog prelaza.

Granica nije otvorena u potpunosti.

Portparolka UNHCR-a Melita Šunjić koja se nalazi na granici rekla da se "granica otvorila bez najave i da su potom svi nagrnuli".

Šunjićeva je dodala da je "poslednja osoba koja je prešla bio mladić bez noge i mi smo mu pomogli da pređe u kolicima", prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema navodima N1, sa hrvatske strane izbeglice čekaju autobusi koji ih prevoze u prihvatni centar Opatovac, a prevoz obezbeđuje hrvatska policija.

Prethodno je hrvatska policija hiljade izbeglica sprečavala da uđu u zemlju. Pedsetak autobusa još čeka da uđe u zemlju.

Na granici kod Bapske policajci su telima štitili nekontrolisani ulazak izbeglica i migranata.

Na srpskoj strani nema pripadnika policije, samo predstavnici Crvenog krsta Srbije i UNHCR-a koji izbeglicama nude pokrivače, tople napitke, hranu i higijenske i druge potrepštine. Duž puta nalazi se i nekoliko improvizovanih šatora.

Na srpskoj strani granice s Hrvatskom, u mestu Berkasovo, trenutno ima između 2.000 i 3.000 ljudi koji na kiši i hladnoći čekaju da uđu u Hrvatsku.

Hrvatska policija napala je, u međugraničnom prostoru, kod prelaza Berkasovo, novinare Al Džazire, Rojtersa i AP-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska povremeno pušta izbeglice

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2015

Hrvatska povremeno otvara granicu prema Srbiji i prelaz Bapska za prolaz izbeglica i tako će biti do kraja dana, javlja reporter B92 sa graničnog prelaza...Granica nije otvorena u potpunosti. Portparolka UNHCR-a Melita Šunjić koja se nalazi na granici rekla da se "granica otvorila bez najave i da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.