Hrvatska policija objavila nove informacije o napadačima na Srbe u Uzdolju

Izvor: RTS, 06.Sep.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska policija objavila nove informacije o napadačima na Srbe u Uzdolju

Šibenska policija završila je kriminalističku istragu o napadu na Srbe u Uzdolju, 21. avgusta, pošto je privela ukupno 14 osoba, dok je jedna osoba u bekstvu.
Hrvatski portal Dnevnik navodi da su privođenje osumnjičenih pratili građani, koji su vređali novinare, a reč je najverovatnije o prijateljima i članovima porodica privedenih.

Šef Odeljenja opšteg kriminaliteta u Službi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kriminalističke policije Šime Pavić rekao je novinarima da je istraga završen i da je još 10 osoba privedeno sa područja Šibenika, Splita i Sinja.
Svi huligani odranije su poznati policiji zbog navijačkih izgreda, rekao je Pavić na konferenciji.
Oni su starosti od 19 do 29 godina. Za još jednom osobom policija traga.
Svi privedeni su, prema njegovim rečima, pripadnici navijačke grupe.
Uhapšeni su osumnjičeni da su 21. avgusta okupili u Splitu i s više privatnih vozila uputili prema mestu Uzdolje, a na temelju prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekt u kojem se prati fudbalska utakmica Crvena zvezda-Jang bojs kako bi se nasilnički ponašali prema gostima kafića.
Inače, za kazneno delo nasilničkog ponašanja napadačima preti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje telesnih povreda. Predviđena zatvorska kazna za krivično delo oštećenja tuđe stvari je od šest meseci do pet godina.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

POLICIJA ZAVRŠILA ISTRAGU O KRVAVOM NAPADU NA SRBE U KAFIĆU KRAJ KNINA: Privedeno 14, jedan osumnjičeni u bekstvu

Izvor: Kurir, 06.Sep.2019

ŠIBENIK - Šibenička policija završila je kriminalističku istragu o napadu na Srbe u Uzdolju, 21. avgusta, pošto je privela ukupno 14 osoba, dok je jedna osoba još u bekstvu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.