Hrvatska, ojačavanje nasipa i evakuacija

Izvor: RTS, 19.Maj.2014, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska, ojačavanje nasipa i evakuacija

Oko 700 ljudi preventivno evakuisano iz ugroženog područja uz savski nasip u Slavonskom Brodu. Procenjuje se da je ugroženo oko 15.000 stanovnika Gunja, Račinovaca i Rajeva Sela, a velikim delom i Bošnjaka, Vrbanje i Drenovaca.

Evakuisane su ugrožene grupe - trudnice, majke, deca, stari i nemoćni. Delimična evakuacija obavljena je i u opštini Bebrina, odakle je evakuisano 677 stanovnika, javlja Beta.

U Brodsko-posavskoj županiji i jutros su nastavaljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radovi na ojačavanju nasipa duž 180 kilometara toka Save. Prema procenama Štaba za zaštitu i spasavanje, trenutno je najteže na nasipima od Slavonskog Kobaša do Slavonskog Šamca, prenose lokalni mediji.

Na području cele Brodsko-posavske županije neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama, a neće raditi ni vrtići.

Najteža situacija i dalje je u županjskoj Posavini, gde su gotovo potpuno poplavljena sela iz kojih je stanovništvo evakuisano.

Procenjuje se da je ugroženo oko 15.000 stanovnika Gunja, Račinovaca i Rajeva Sela, a velikim delom i Bošnjaka, Vrbanje i Drenovaca.

Evakuacija i dalje traje, ali mnogi odbijaju da napuste domove.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović sinoć je tokom obilaska ugroženog poplavljenog područja poručio građanima da poštuju upustva o evakuaciji.

Prema dosadašnjim informacijama, u Rajevom Selu poginuo je jedan muškarac, a dve osobe se vode kao nestale.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.