Hrvatska izgubila spor sa Mađarskom, moraće da plati odštetu!

Izvor: BKTV News, 24.Dec.2016, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska izgubila spor sa Mađarskom, moraće da plati odštetu!

Hrvatska izgubila međunarodnu arbitražu sa Mađarskom!

U hrvatskoj vladi sazvana je vanredna konferencija za novinare na kojoj je saopšteno da je Hrvatska izgubila međunarodnu arbitražu sa Mađarima u sporu oko MOL-a i INE.

Hrvatska je najavila i da će otkupiti deonice MOL-a kako bi vratila naftnu kompaniju u hrvatsko vlasništvo, ali nije rečeno odakle novac za tu krajnje komplikovanu finansijsku operaciju, pišu beogradski mediji.

Sada će Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << morati da plati veliku odštetu Mađarima nakon što je sud u Ženevi presudio u korist MOL-a. To je i satisfakcija za Ivu Sanadera, jer je hrvatska strana pokušala da dokaže kako je INA prešla u većinsko vlasništvo Mađara zbog "korupcijskih aktivnosti" bivšeg premijera, ali sud nije prihvatio takav argument.

”Otkupićemo od Mađara ceo paket deonica INE”, najavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.