Hrvatska, bacio četvoro dece sa prvog sprata, troje teško povređeno

Izvor: RTS, 28.Feb.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska, bacio četvoro dece sa prvog sprata, troje teško povređeno

Jedan muškarac je u Pagu bacio svoje četvoro dece s prvog sprata kuće. Troje dece teže je povređeno, a najteže sedmogodišnja devojčica koja je na aparatima za disanje. Otac je uhapšen, a mediji javljaju da je u toj porodici na Pagu i ranije bilo problema.
Sedmogodišnja devojčica je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja prebačena na dalje lečenje u Klinički bolnički centar Zagreb. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Iako je bio spreman avion Vlade koji je devojčicu trebalo da prebaci u Zagreb, analize su pokazale da zbog pneumokranijuma, odnosno prisustva vazduha u lobanji, ne može putovati avionom, pa je prevezena sanitetskim vozilom, prenela je Hina.
Od četvoro dece koju je u Pagu s prvog sprata porodične kuće bacio otac, troje ih je teško povređeno, a najteže sedmogodišnja devojčica koja je na odeljenju intenzivne medicine zadarske bolnice bila stavljena na mehaničko disanje.
"Devojčica ima brojne povrede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali da stavimo na mehaničku ventilaciju ", rekao je načelnik odeljenja za intenzivnu medicinu Edi Karuc.
Dodao je da je druga, osmogodišnja devojčica, koja se takođe nalazi na intenzivnoj nezi, pri svesti i da je stabilna, prenosi Hina. Karuc je rekao da će ta devojčica sutra verovatno biti operisana.
Povređena deca su uzrasta tri, pet, sedam i osam godina, a bačena su s visine od oko šest metara.
Prema pisanjima hrvatskih medija, reč je o problematičnoj porodici koja se doselila u Pag. 
Policija je jutros nešto pre sedam časova primila informaciju da je muška osoba (54) u Pagu sa prvog sprata porodične kuće bacila svoje četvoro maloletne dece.
Na mesto događaja su hitno upućeni policijski službenici, kao i Hitna pomoć, koji su deci odmah pružili prvu pomoć. Potom su kolima prevezeni u Opštu bolnicu Zadar.
Otvarajući sednicu Vlade, premijer Andrej Plenković rekao je da su ministri unutrašnjih poslova Davor Božinović, zdravstva Milan Kujundžić, ministarka za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i on bili u kontaktu s različitim službama u Zadru, i da su zgroženi monstruoznim činom u Pagu.
"Provere su u toku, pruža se hitna pomoć u bolnici u Zadru. Potreseni smo ovakvim nezapamćenim činom", rekao je Plenković.
Pre sednice Vlade, slučaj je komentarisala ministarka Nada Murganić. 
"Prestrašno, ne znam detalje. Nadam se da će deca biti dobro, iako su prve informacije iz bolnice da su dosta povređena. Pokušavamo s Centrom za socijalni rad u Pagu videti koliko im je poznato stanje u porodici. Poslaćemo hitan inspekcijski nadzor. Zgranuta sam, užasno mi je žao dece i uopšte ne mogu da verujem da se to maloj deci može dogoditi", rekla je Murganićeva.
Na pitanje da li je reč o porodici s problemima i šta može reći o tome, Murganićeva je rekla da su došli s područja Virovitice.
"Centar za socijalni rad imao je na neki način nadzor nad starijom devojčicom iz prvog braka zbog konfliktnih odnosa u smislu nekakvih poremećaja. Nije bilo naznake agresivnosti od strane oca. Pozabavićemo se sa slučajem i daćemo informacije koliko zaista smemo i možemo. Ovo je prestrašan čin. Sada je najvažnije zdravstveno stanje i oporavak dece", rekla je ministarka Murganić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tragedija na Pagu: Otac bacio četvoro dece s prvog sprata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2019

Jedan 54-godišnji muškarac jutros je u Pagu, gradu na istoimenom hrvatskom ostrvu, sa prvog sprata bacio četvoro svoje dece, koja su prevezena u bolnicu u Zadru, javili su hrvatski mediji...Kako navodi Radio Zadar, deca su uzrasta tri, pet, sedam i osam godina, a bačeni su s visine od oko šest metara...Prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.