Hrvatska: Za vojni rok jer su muškarci ženskasti

Izvor: Mondo, 11.Feb.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Za vojni rok jer su "muškarci ženskasti"

U Zagrebu mitinzi ZA i PROTIV uvođenja vojnog roka. Pročitajte šta je rekao hrvatski poslanik, podržavajući ideju o uvođenju obaveznog vojnog roka. Protivnici: "Nećemo da ratujemo sa sirotinjom drugih zemalja!".

Foto: AP/Khalid Mohammed Ilustracija

Zagreb je danas bio podeljen na one koji su na ulice izašli da bi podržali ideju o uvođenju obaveznog roka i onih koji su protiv toga. Skupovi su organizovani gotovo na istom mestu, na oko 200 metara razdaljine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Uvođenje obaveznog vojnog roka podržavaju ratni veterani, kao i pojedini političari, a protivnike je organizovao pokret "Radnički front". Na skupu onih koji su protiv vojnog roka zapaženi su bili transparenti:

"Rat je gotov" i "Nećemo ginuti za tajkune i političare", kao i: "Nisam dijete Hrvatske nego majke i oca".

Kakav tekst o Hrvatskoj, Oluji... svima nama!

Zanimljiva je izjava poslanika hrvatskog parlamenta Željka Glasnovića, koji je za obavezni vojni rok:

"Ko može da bude protiv? Oni su klovnovi, ostaci jugorežima. Oni su pre pekli volove kada su išli u JNA. Oni su protiv svega što je hrvatsko!'', kaže ovaj političar i dodaje:

"Hrvatska treba aktivnu ili pasivnu zaštitu, ne živimo u Diznilendu nego na trusnom području, još preti velikosrpski imperijalizam. Videli smo ove poslednje događaje, zajedničke vojne vežbe, pokušaj vojnog udara u Crnoj Gori, vidimo da još postoji Republika Srpska, nikad nisu bili bliže hrvatskim granicama".

Imao je i ovu opasku o tome zašto je dobro uvesti obavezni vojni rok:

"Potreban je za mlade muškarce, koji su svake godine sve više feminizirani, igraju se videoigara, možda je to taj estrogen u vodi, treba da počnu malo da vežbaju..".

Oni koji su protiv kažu da hrvatskom društvu, pre svega mladima, nije potrebna militarizacija i puškaranje, već obrazovanje.

Istaknuto je i da "pola vlade (ministara), nikad nije išlo u vojsku, a decu građana bi slali u rat".

"Želimo da se izborimo za bolje i pravednije društvo, ne želimo da ginemo u besmislenim ratovima, ni da živimo u društvu koje stvara klimu kasarne i pripremu za neke buduće sukobe. Ne želimo da se borimo protiv sirotinje iz drugih zemalja! Oduprimo se političkim elitama koje žele da nas gurnu u podele i sukobe, a ako im dozvolimo, možda opet u ratove. U ratove u kojima neće ginuti njihova deca nego mi i naša deca!", poručio je Marko Milošević iz Radničkog fronta, prenose hrvatski mediji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.