Izvor: B92, 16.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Slovenačke mape lakrdija

Zgareb, Ljubljana -- Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je da je najnovija geografska karta Slovenačke nacionalne alijanse "lakrdija od karte".

On kaže da ta karta zahvata delove hrvatske teritorije. Tim povodom, hrvatski predsednik Stjepan Mesić je rekao: "Mogu naši prijatelji u Sloveniji crtati mape kakve žele i njima zahvatiti i Helsinki i Rejkjavik, ali je slovenačko-hrvatsku granicu potvrdila Badinterova komisija".

Podsetimo, novoustanovljeni "Zavod 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jun", koji vodi Marjan Podobnik, iz Slovenačke narodne stranke, predstavio je u ponedeljak , u Ljubljani, mapu sa osam spornih područja, duž cele slovenačko-hrvatske granice, od Piranskog zaliva do reke Mure.

Slovenija i Hrvatska se spore oko dela teritorije, a poslednje godine taj spor je zaoštren.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.