Izvor: B92, 14.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Salmonela u "mančmelouu"

Zagreb -- Ministarstvo zdravlja privremeno povuklo sa tržišta konditorski proizvod "mančmelou klasik" srpske fabrike Jafa iz Crvenke.

Hrvatska zdravstvena inspekcija obavestila je Ministarstvo zdravlja u Zagrebu da su njihove analize pokazale prisustvo salmonele u proizvodu Mančmelou klasik pakovanom u kartonskoj kutiji težine 105 grama, a čiji je rok upotrebe do 2. januara 2008. godine, prenose mediji u Hrvatskoj.

Ministarstvo zdravlja Hrvatske preporučilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrošačima da do daljeg ne kupuju ovaj proizvod fabrike iz Crvenke.

Nadležni u fabrici "Jafa Crvenka AD" rekli su za RTS da je sporna količina od 250 kilograma tog proizvoda koja je 4. jula izvezena slovenackom "Merkatoru" imala sve potrebne sertifikate sanitarne i vetrerinarske inspekcije Srbije.

"Na granici sa Slovenijom njihov inspektorat je to uzorkovao. Do sada smo dobili samo usmenu informaciju da oni na tom uzorku sumnjaju na kontaminaciju salmonelom", rekla je direktorka proizvodnje "Jafa Crvenka AD" Jelena Jurić.

Prema njenim rečima, ta fabrika očekuje i insistira da o tome dobije i zvanično obaveštenje što pre.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.