Izvor: B92, 02.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Procvat turizma

Zagreb -- Turizam u Hrvatskoj se po masovnosti gostiju ove godine vratio na predratne brojke.

Hrvatsku je u tekućoj sezoni do prošlog vikenda posetilo više od milion ljudi, a turistički radnici su više nego zadovoljni. Kako za B92 iz Zagreba javlja Zoran Kekić, Hrvatskoj se prigovara da nema resurse kojima bi zadovoljila bogatiju klijentelu, ali su svi ostali kapaciteti popunjeni, a morske, vazdužne i kopnene luke su pune putnika. Direktor Hrvatske turističke zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Niko Bulič kaže da je veoma zadovoljan.

Na hrvatsko primorje u sve većem broju se vraćaju i turisti iz Srbije i Crne Gore, do sada ih je registrovano oko 14.000, oko 70 odsto više nego prošle godine. U turističkim agencijama u Srbiji najtraženija su mesta na istarskoj obali.

Mnoge evropske zemlje su svojim građanima preporučile da, ako već planiraju letovanje van zemlje, to učine u Hrvatskoj, kao najsigurnijoj zemlji u Sredozemlju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.