Hrvatska: Izglasan zakon o suzbijanju diskriminacije

Izvor: RTS, 09.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Izglasan zakon o suzbijanju diskriminacije

Poslanici Hrvatskog sabora su usvojili zakon o suzbijanju diskriminacije, iako je vrhuška Katoličke crkve nedeljama vršila pritisak na parlament i vladu da se njegovo usvajanje odloži ili da se izbace pojedine stavke koji govore o rodnom identitetu. Zastupnici vladajuće koalicije bili su izloženi snažnom lobiranju da se suprotstave zakonu koji, po shvatanju crkvenih krugova, nosi opasnost od ...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska zakonom protiv diskriminacije

Izvor: Mondo, 09.Jul.2008

Poslanici Hrvatskog sabora u sredu su usvojili zakon o suzbijanju diskriminacije, iako je vrh Katoličke crkve nedeljama vršio pritisak na parlament i vladu da se njegovo usvajanje odloži ili da se izbace pojedine stavke koji govore o rodnom identitetu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.