Hrvatska: Izdavali dokumenta kriminalcima iz Srbije i Crne Gore

Izvor: B92, 27.Nov.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Izdavali dokumenta kriminalcima iz Srbije i Crne Gore

Zagreb -- Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio je u ponedeljak da je policija uhapsila 30 osoba, među kojima i nekoliko zaposlenih u MUP-u.

Osobe su uhapšene zbog sumnje da su kriminalnim grupama iz Srbije i Crne Gore pribavljali hrvatske dokumente.

Ne otkrivajući detalje akcije, ministar je novinarima rekao da je dobio informaciju o realizaciji velike policijske akcije koja je pripremana duže vreme.

"Uhapšeni su pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << domaćih grupa koje su sarađivale sa stranim kriminalnim grupama", rekao je novinarima Božinović.

Prema pisanju zagrebačkog Jutranjeg lista, u jutrošnjoj policijskoj akciji na području Zagreba, Karlovca, Zadra, ali i drugih gradova, uhapšeno je tridesetak osoba zbog sumnje da su nabavljali i izrađivali originalne pasoše pripadnicima takozvanog Zemunskog klana i pripadnicima crnogorskih klanova Škaljaraca i Kavčana.

Neke od uhapšenih osoba, kako navodi list, smatraju se opasnim. Glavni u grupi bio je 49-godišnji Nusret Seferović s područja zagrebačkog naselja Kozari bok, koji je takođe uhapšen.

Osim pasoša, za pripadnike kriminalnih grupa nabavljane su i lične karte i vozačke dozvole.

Osumnjičeni pripadnici MUP-a iz policijskog informativnog sistema navodno su odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju dokumenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.