Izvor: B92, 08.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Izbori 25. novembra

Zagreb -- Hrvatski predsednik Mesić i premijer Sanader dogovorili se da parlamentarni izbori u toj zemlji budu održani 25. novembra.

Mesić će, po dogovoru, izbore zvanično raspisati 17. oktobra, nakon čega teče rok od 14 dana za predaju lista kandidata, a predizborna kampanja počeće 3. novembra i trajaće tri sedmice. Hrvatski sabor biće raspušten 12. oktobra, a Vlada će, kako je najavio premijer, nastaviti s radom do polaganja zakletve nove vlade.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i predsednik takođe su saopštili da su na današnjem sastanku rešili sukob koji je stvoren prošle sedmice kada se Mesić suprotstavio odluci premijera Sanadera da otputuje u Njujork i na raspravi o radu Tribunala u Hagu 15. oktobra prenese neslaganje Hrvatske sa presudom "vukovarskoj trojci".

Nakon višednevnih prepucavanja i "rata saopštenjima", Sanader i Mesić danas su saopštili da su se dogovorili da na zasedanje UN o radu Tribunala u Hagu putuje hrvatski premijer.

"Na taj skup ići će premijer jer je to i najavio", izjavio je novinarima predsednik Mesić nakon sastanka, napomenuvši da se sa Sanaderom o tome ko će ići u Njujork dogovorio i ranije, telefonom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.