Hrvati već treći dan prekopavaju ustašku grobnicu, a nikog nisu obavestili

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati već treći dan prekopavaju ustašku grobnicu, a nikog nisu obavestili

Komisija Vlade Hrvatske, zadužena za istraživanje i ekshumaciju žrtava Drugog svetskog rata i posleratnog perioda već treći dan prekopava Šaranovu jamu na Velebitu, izjavio je predsednik Udruženja "Jadovno" Dušan Bastašić.

On je ukazao da niko od predstavnika porodica žrtava nije pozvan ni uključen u rad te komisije, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

- Jama je već nekoliko puta istraživana, a izveštaji o pronađenim ostacima bili su različiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što ostavlja prostor za manipulaciju - podseća Bastašić.

On je naglasio da je začuđen zbog toga što rad Komisije nije najavljen u medijima.

- Prekopavanje traje već treći dan, a u hrvatskim medijima nema ni glasa o tome. Ni naša crkva nije obaveštena. Sve to skupa jako nas vređa - ističe Bastašić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Prekopavanje Šaranove jame bez znanja porodica žrtava

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2016

BANJALUKA - Komisija Vlade Hrvatske, zadužena za istraživanje i ekshumaciju žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog perioda već treći dan prekopava Šaranovu jamu na Velebitu, izjavio je predsjednik Udruženja "Jadovno" Dušan Bastašić...On je ukazao da niko od predstavnika porodica žrtava...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.