Hrvati traže od Haga dokaze o Stanišiću

Izvor: Mondo, 01.Jun.2013, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati traže od Haga dokaze o Stanišiću

Hrvatsko državno tužilaštvo zatražilo je od Haškog tribunala da mu dostavi deo dokumentacije i dokaza u suđenju Jovici Stanišiću i Frenku Simatoviću.

Oni su u četvrtak oslobođeni svih optužbi za zločine počinjene na području BiH i Hrvatske od 1991-1995. godine.

Tužilaštvo je saopštilo da je od Haškog suda i kancelarije tužioca tog suda u petak zatražilo dostavljanje dela dokumentacije i dokaza iz tog predmeta koji se odnose na ratne zločine počinjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na području Hrvatske u cilju daljnjeg postupanja tužilaštva.

Ta bi se doklumentacija koristila u krivičnim postupcima zbog ratnih zločina u kojima nadležna županijska tužilaštva već postupaju ili pak mogućeg formiranja novih predmeta vezanih za podatke kojima se do sada nije raspolagalo, navode u tužilaštvu.

Haški tribunal presudio je da Stanišić i Simatović nisu odgovorni za usmeravanje, organizovanje, opremanje, obučavanje, naoružavanje i financiranje jedinica Državne bezbednosti Srbije, koje su, kako se navodi u optužnici, ubijale, progonile i deportirale hrvatske, bošnjačke i civile bosanske Hrvate i druge nesrbe iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske od 1991. do 1995. godine.

(Tanjug, foto: Beta/AP Photo/Martijn Beekman)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatsko tužilaštvo traži dokaze od Haga

Izvor: RTS, 01.Jun.2013

Državno tužilaštvo Hrvatske traži od Haškog tribunala dostavu dela dokumentacije i dokaza u suđenju šefovima srpske službe državne bezbednosti za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj. Dokumenta bi koristila u krivičnim postupcima zbog ratnih zločina, ili za moguće formiranje novih predmeta,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.