Hrvati smenili ambasadora u BiH zbog Dana RS

Izvor: Mondo, 11.Jan.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati smenili ambasadora u BiH zbog Dana RS

Hrvatska je smenila svog ambasadora u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vekija zbog njegovog odlaska 9. januara u Banjaluku gde se obeležavao Dan Republike Srpske.

Foto: Vedran Ševčuk/MONDO

Odluku o smeni Del Vekija donelo je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske, uz obrazloženje da je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim obeležavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske.

AP: Proslava Dana RS - izraz nacionalističkog prkosa

U Banjaluci >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je 9. januara održan svečani defile povodom obeležavanja Dana Republike u kojem je učestvovalo više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i više od 1.000 predstavnika civilnog sektora.

Pogledajte fotografije:

Pročitajte još:

Ovo je "Despot" - ponos Republike Srpske (FOTO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Hrvatska smenila ambasadora jer je prisustvovao obeležavanju Dana Republike Srpske

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2019, 12:15

Hrvatska je smenila svog ambasadora u državnoj zajednici BiH Ivana Del Vekija, zato što je 9. januara prisustvovao obeležavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci. . Odluku o smeni Del Vekija donelo je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske, uz obrazloženje da je Ustavni sud državne zajednice BiH...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.