Hojt Ji u Skoplju: Prioritet sastanak sa Albancima

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2017, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hojt Ji u Skoplju: Prioritet sastanak sa Albancima

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji stigao je u dvodnevnu posetu Makedoniji. Sastanke sa lokalnim zvaničnicima će ovog popodneva započeti susretom sa liderom DUI Alijem Ahmetijem, a do večeri Ji će se sastati i sa liderima ostalih stranaka Albanaca u Makedoniji.

Poslanici DUI su zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog upali u Sobranje.

Ji je u Skoplje stigao dan ranije nego što je prvobitno planirano, a u makedonskoj prestonici sastaće se u ponedeljak i sa Džaferijem, predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim i liderima VMRO-DPMNE i SDSM Nikolom Gruevskim i Zoranom Zaevim.

Sastanak sa Džaferijem planiran je u jutarnjim satima.

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov naći će se na "vrućoj stolici", navodi Dojče vele, a posetu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju naziva danom D za Makedoniju.

Nemački družavni radio dodaje da sastanak Hojt Jija sa Džaferijem nije iznenadenje, jer je američka ambasada u Makedoniji priznala njegov izbor za predsednika Sobranja neposredno pošto se to dogodilo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Hojt Ji nastavlja posetu Makedoniji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Maj.2017, 08:45

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Hojt Brajan Ji danas nastavlja dvodnevnu posetu Skoplju gde treba da se sastane sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, predsedavajućim Sobranja čiji je izbor osporen Talatom Džaferijem i liderima VMRO-DPMNE...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.